Jdi na obsah Jdi na menu

Nabídky zaměstnání od ÚP . Ochota pracovat !!!

Zaměstnání , která nabízí Úřad Práce často připomínají otročinu za kterou zaměstnanec dostane pouze minimální mzdu . Jedná se často o nabídky kde zaměstnavateli (otrokáři) stačí pouze základní vzdělání . Takový zaměstnavatel pravděpodobně předpokládá , že člověk se základním vzděláním trpí současně sníženou inteligencí  a že je korunovaný blb nebo hlupák , který bude pracovat jako robot celý den za minimální mzdu bez ohledu na počet odpracovaných hodin . Úřad Práce takové nabídky zaměstnání vítá , protože nezaměstnaný nemůže "vhodnou" nabídku práce odmítnout bez toho , že by byl sankčně vyřazen z evidence uchazečů o zaměstnání a přišel tak o almužnu , která mu umožňuje přežít . Často to vypadá , že je zaměstnavatel domluven s Úřadem Práce a i přesto , že nemá o daného nezaměstnaného zájem tak mu potvrdí doporučenku takovým způsobem , že je s nezaměstnaným okamžitě zahájeno správní řízení o vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání . Jsou to praktiky velmi neetické a vypadá to , že proti nemorálnímu jednání ze strany Úřadu Práce není obrany . Zaměstnavatelé často svého postavení zneužívají a nucené nevolníky ve velkém najímají za mzdu , která nepokryje základní životní potřeby ( bydlení , strava atd.) .

OCHOTA PRACOVAT!!!  ... v překladu OCHOTA OTROČIT !!!! ...nejlépe bez nároku na mzdu ..

Řada zaměstnavatelů u svých nabídek uvádí , že hledají zaměstnance , kteří jsou ochotni pracovat . Koho by napadlo , že se v zaměstnání bude pracovat ? Co se vlastně za požadavkem "OCHOTA PRACOVAT" skrývá ? Takový zaměstnavatel očekává plnění pracovních povinností , které často hraničí s otročinou . Jedná se často o práci kde dochází k porušování pracovněprávních předpisů zaměstnavatelem . Časté u bezpečnostních a detektivních agentur .Vysoké pracovní nasazení ..........ano některé firmy vyžadují po zaměstnancích vysoké pracovní nasazení . Takový zaměstnavatel očekává výkony vrcholového sportovce nebo neúnavného robota  .

Co dost překvapí je požadovaná znalost např. ruského jazyka v oborech kde by to člověk příliš nečekal . Zřejmě jde o to dostat na požadovanou pracovní pozici zaměstnance např. z Ukrajiny , který bude pracovat jako výše zmíněný neúnavný robot v režimu vysokého pracovního nasazení .

Úřad Práce o tomto problému ví , ale přehlíží tento problém , dělá , že o ničem neví a pokud odmítnete k takovému zaměstnavateli nastoupit tak vás ÚP potrestá sankčním vyřazením . Nezaměstnaný je vlastně pod nátlakem donucen takové zaměstnání přijmout a ocitá se v pozici nevolníka , který nemá žádná práva . 

Proto se na vedoucí místa tohoto Úřadu dostávají lidé bezcitní , kteří jsou obdařeni velmi vzácnými charakterovými vlastnostmi (psychopati?) . Úředníkům jde o to udržet si teplou židli v kanceláři bez ohledu na kvalitu odvedené práce za , kterou si nárokují svojí nemalou mzdu za minimum odpracovaných hodin , která je vyplácena z kapes skutečně pracujících .